Javni razpis za rezidence mednarodnega projekta Improvisa- življenje v gibanju

Muzej novejše zgodovine Slovenije sodeluje v dvoletnem kulturnem projektu z naslovom »IMPROVISA – Življenje v gibanju«. Objavili so razpis za umetniške rezidence, odprt do 15. marca 2021.

IMPROVISA je projekt, ki ga sofinancira program Ustvarjalna Evropa Evropske unije. Projekt bo raziskal potencial avdiovizualne improvizacije, ki jo poganjajo mobilne tehnologije, s participatornimi izkušnjami, namenjenimi vključevanju občinstva s težkim dostopom do kulture, kot so migranti in zaporniki.

Muzej projekt izvaja s štirimi evropskimi organizacijami: MY Documenta Creaciones Multimedia Avanzadas SL, Barcelona (Španija) – koordinator programa; ECCOM, Rim (Italija); Nacionalni muzej sodobne umetnosti (EMST), Atene (Grčija); Galeria Labirynt (GAL), Lublin (Poljska). Projekt bo raziskal inovativne modele za povečanje dostopa do kulture in dediščine z uporabo digitalnih in mobilnih tehnologij za mlajše občinstvo in ranljive skupine, kot so priseljenci in zaporniki. Muzej novejše zgodovine Slovenije v sklopu projekta IMPROVISA – Življenje v gibanju vabi umetnike iz EU, da predložijo predloge za nove, eksperimentalne pristope za spodbujanje vključevanja občinstev in dostopa do kulturnim vsebin na podlagi prvin improvizacije v kontekstu mobilnih tehnologij.

Razpis je trenutno objavljen za umetniške rezidence v treh mestih (Atene, Ljubljana in Lubin). Izbrani bodo 4 evropski umetniki s področja multimedijske umetnosti, ki imajo izkušnje dela s filmom, fotografijo in tudi zvokom.

Več informacij najdete tukaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *