28. Festival Jazz Cerkno

Tudi letos je Zavod Jazz Cerkno poskrbel za pester mednarodni program v idilični vasici domačega predalpskega sveta. Jazz Cerkno v svoje nedrje že 28. leto vabi na raznolik in kakovosten izbor pretežno jazzovskih godb, ki jih vedno pospremi tudi s pestrim spremljevalnim programom. Odvijal se bo med 18. in 20. majem na tradicionalnih prizoriščih v Cerknem.

Med imeni se je znašel Tiger Trio z zbirom samosvojih jazzistk srednje in starejše generacijo iz ZDA in Francije (Myra Melford, Nicole Mitchell, Joëlle Léandre), multinacionalni projekt JAPANIC pianistke Aki Takase (z Danielom Erdmannom, Vincentom von Schlippenbachom aka DJ IllVibeom, Carlosom Bico in Dagom Magnusom Narvesenom) ter denimo portugalsko-nizozemska naveza The Attic (Rodrigo Amado, Gonçalo Almeida, Onno Govaert).

Mnogo je tudi slovensko-tujih projektov, med drugimi novejši sestav Jureta Pukla ANOROK (z Ralphom Alessijem, Joejem Sandersom in Ferencem Nemethom), duo Ane Kravanja in Elisabeth Harnik ter multi-projekt Šalter Ensemble (Jonas Kocher, Gaudenz Badrutt, Ilia Belorukov, Estelle Beiner, Samo Kutin, Irena Z. Tomažin, Tomaž Grom, Alfred Lang, Elisabeth Harnik, Josef Klammer).

Kot del spremljevalnega programa bo potekala instalacija s koncertom sononyms Andreja Kobala, v sklopu katere je Kobal soočil zvoke iz cerkljanskih arhivov in posnetkov samega festivala od leta 2000 dalje. Odvil se bo tudi pesniško-glasbeni performans Črna Skrinjica, glasbena delavnica za otroke Utrip Afrike ter kar dva Jazzzohoda. Diskurzivni program letos zajema podmizje z naslovom Kultura samoniklih hišnih koncertov v ZDA v sodelovanju s spletno revijo Nova Muska ter debato Glasba in nove medijske tehnologije kot del projekta DigiVlak. Seveda ne bo manjkal tudi zdaj že tradicionalni Jam session Pr’Gabrijelu, namenjen mladim glasbenikom in improvizatorjem. 

Več o programu festivala na www.jazzcerkno.si

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *