Clean Feed izdaja prvenec novega tria Ceneta Resnika z gostom Robom Mazurekom

Ena od zelo dejavnih in vodilnih založb za sodobni jazz, free jazz in svobodno improvizacijo, lizbonska Clean Feed, pred izdajo novega albuma slovenskega tenor saksofonista Ceneta Resnika. Album z naslovom Age Of Chaos je prvenec Resnikove skupine Free Stellar Trio, v kateri nastopata italijanski pianist Giorgio Pacorig, slovenski bobnar Marko Lasič in kot gost ameriški trobentar in kornetist Rob Mazurek.

“Lani sem na festivalu Jazz Cerkno dobil priložnost, da predstavim svoj novi trio z Giorgijem Pacorigom in Markom Lasičem, za ta koncert pa sem kot posebnega gosta povabil Roba Mazureka. Roba poznam, sledim njegovemu delu in kot multidisciplinarni umetnik je zelo poseben. Že pred koncertom sem ga nekako slišal v tem triu, prav tako zvok njegove pikolo trobente, ki zveni kot nekakšna čudovita zvezdnata tvorba. O natančnem datumu izida posnetka iz Cerkna nimam pojma, vendar sem slišal, da bo zelo kmalu. V Kinu Šiška bomo 20. maja pripravili koncert in zabavo ob izidu albuma, koncert pa bomo tudi posneli,” je o prihajajočem albumu in njegovi predstavitvi v Ljubljani povedal Resnik.

Free Stellar Trio ni edini od Resnikovih aktivnih projektov, poleg njega redno ustvarja z Matjažem Bajcem in Urbanom Kušarjem v Acamar Triu, z Giovannijem Maierjem in Borisom Janjetom v triu Jaz, Drevo ter z Maierjem in Zlatkom Kaučičem v zasedbi Watch For Dogs. Še več, njegova italijanska skupina Mahakaruna Quartet in Zlatko Kaučič Trijo sta pred kratkim tudi nastopala na slovenskih odrih.

Saksofonist je že l. 2014 pri založbi Clean Feed izdal posnetek kvarteta, na katerem je igral s svojo italijansko-slovensko skupino, z violinistom Emanuelejem Parrinijem, kontrabasistom Giovannijem Maierjem in bobnarjem Aljošo Jeričem. O svojem drugem albumu pri Clean Feedu, je glasbenik dodal: “Age Of Chaos je skladba, ki traja skoraj uro in je dobro posneta dokumentacija čudovitega prvega sodelovanja z Robom Mazurekom. Prihaja z lepim ovitkom Travassosa. Prihajajočo izdajo produciram sam skupaj z Jazz Cerknom. Gre za tek na dolge proge, poln zvokov in melodij kot odsevov kaosa, v katerem živimo. Izreden kaos”.

Avtorica fotografije Ceneta Resnika je Tina Jenko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *