Digitalna pretočnost glasbe

V sodelovanju s portugalskim združenjem AMAEI in projektom Digitalni vlak za slovensko glasbo bo v torek, 29. novembra ob 17:00, v spletni obliki potekal webinar na področju digitalnih pretočnih platform. V okviru spletnega seminarja se bomo posvetili platformi Amazon Music, saj bo srečanje vodil Anthony Pu, glavni vodja trženja izdelkov pri Amazon Music for Artists. Z nami bo delil novosti njihove aplikacije in predstavil, kako glasbeniki in založbe najbolj učinkovito predstavijo svojo glasbo DSP-jem. Anthony se bo posvetil tudi pretakanju posnetkov v živo (”live streaming”) in ustvarjanju vsebin z namenom, da bi dosegli novo občinstvo.

Udeležba dogodka je brezplačna, se je pa potrebno nanj predhodno prijaviti in označiti, da ste dogodek zasledili na SIGIC spletni strani oziroma kot član SIGIC-a. Če želite, pa se lahko v SIGIC ob tej priložnosti tudi dejansko vključite tukaj. Ob predhodni prijavi boste pridobili povezavo do Zoom klepetalnice za posamezen dogodek. Webinar bo potekal v angleščini.

PRIJAVA NA WEBINAR 

Webinar je nadaljevanje sklopa delavnic in drugih aktivnosti v okviru projekta Digitalni vlak za slovensko glasbo za glasbenike, založbe, druge akterje v glasbenem poslu ter šriršo javnost. Med drugim so v letošnjem letu potekale delavnice z Yvanom Boudilletom (Utopia Music) o glasbenem založništvu v digitalnem svetu, okrogli mizi o tokovih distribucije improvizirane in eksperimentalne glasbe na festivalu (Ne)poslušno Zavoda Sploh ter o streaming revoluciji in jazzu na festivalu Jazz Cerkno. Poleg tega so potekala mnoga srečanja z domačimi strokovnjaki na teme promoviranja glasbe na socialnih omrežjih, pravnih vidikih spletnih pretočnih platform ter pripravi metapodatkov za digitalne distributerje.

Digitalni vlak za slovensko glasbo  je projekt konzorcija SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center, Zavod SPLOH in Zavod Jazz Cerkno, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru Javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021–2023. Namen projekta je spodbujati in razvijati prisotnost aktualne in pretekle slovenske glasbe skozi sodobne digitalne distribucijske streaming platforme, promovirati uporabo te glasbe skozi različna promocijska orodja v čim več slovenskih regijah ter usposobiti in opolnomočiti čim več v glasbo vključenih akterjev o digitalnih spletnih platformah, distribuciji in promociji njihove glasbe.

»The Digital Path to Market« je projekt portugalskega društva AMAEI v okviru programa MusicAIRE, ki ga sofinancira Evropska unija v okviru letnega delovnega programa 2020 za izvajanje »Pripravljalnega ukrepa – Music Moves Europe: spodbujanje evropske glasbene raznolikosti in talenta«. Cilj projekta je temeljna pobuda za zbiranje informacij in širjenje znanja v evropskem digitalnem glasbenem ekosistemu, ki zagotavlja temeljne gradnike ključnega znanja, da bi evropski neodvisni glasbeni sektor v prihodnjih letih z boljšim pristopom popeljal naprej do metapodatkov, uporabe ISRC kod in drugih bistveno boljših praks, brez katerih pravična in prožna obnovitev glasbenega sektorja ne bo mogoča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *