Inštalacija Andreja Kobala se poteguje za mesto v finalu na MIDI Innovation Awards

Andrej Kobal kot glasbenik, skladatelj in oblikovalec zvoka deluje že več kot sedemnajst let. Njegovo delo se razteza čez mnoga polja glasbene produkcije – med njimi so avtorske kompozicije, oblikovanje zvoka in kompozicije za filmsko glasbo ter gledališče, oblikovanje zvočnih inštalaciji ter oblikovanje po meri narejenih elektronskih virtualnih inštrumentov. Za zvočno oblikovanje uporablja glasbeno programsko okolje Max MSP, s katerim izdeluje lastne virtualne inštrumente (med drugim je ustvaril tudi virtualni inštrument za granularno sintezo zvoka GranuRise, ki je bil deležen krepkega mednarodnega odziva). 

Na letošnji ediciji festivala Jazz Cerkno je Andrej predstavil inštalacijo sononyms – sestavljena je iz dveh delov, trajne zvočne postavitve in zvočnega performansa. Skozi pričujočo inštalacijo avtor zapopade dva zvočna arhiva: zvočne posnetke starih predmetov iz cerkljanskega muzeja in koncertne posnetke s festivala od leta 2000 dalje. S pomočjo sodobnih zvočnih tehnik je posnetke analiziral in razstavil ter sestavil povsem svežo zvočno tvarino.

Taista inštalacija se je uvrstila v mednarodno tekmovanje MIDI Innovation Awards, kjer se avtor poteguje za uvrstitev v finale. Za Andreja in ostale projekte lahko glasujete tukaj:https://voting.broadjam.com/vote/midi.php. Po prijavi z emailom je potrebno le izbrati kategorijo Artistic/Visual Project or Installation, tam pa glasovati za tri nominirance.

Več o MIDI Innovation Awards: https://midi.org/innovation-awards 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *