Inštitut .abeceda vabi ustvarjalce k prijavam za sodelovanje v letu 2024

Inštitut .abeceda vabi ustvarjalce k prijavam za sodelovanje v letu 2024. Razpisujejo mesta v programih .codex I., [rezidenca], [rezidenca] Amsterdam in skladatelj v rezidenci.

 

.codex I.

 .codex I. je program, znotraj katerega mladi ustvarjalci do 25 let razvijajo prva avtorska dela in projekte, ki jih nato v sklopu obstoječih programov Inštituta .abeceda premierno predstavljajo javnosti. Program je namenjen ustvarjalcem na vseh stopnjah akademskega in umetniškega razvoja.

Inštitut .abeceda vabi skladatelje, izvajalce, ansamble, muzikologe in umetnike k prijavi prvih avtorskih del in projektov. Projekti, izbrani na podlagi prijav, bodo vključeni v program Inštituta .abeceda za leto 2024 ter deležni infrastrukturne in produkcijske podpore.

Prijave sprejemamo do 16. avgusta 2023 na info@abeceda.io. Prijavi priložite kontaktne podatke prijavljitelja (posameznika ali ansambla), življenjepis/e in kratek opis projekta, ki bi ga želeli razvijati.

 

[rezidenca]

[rezidenca] je razvojni poligon, ki združuje ustvarjalce z različnih področij umetnosti. Pod vodstvom izbranega kuratorja skupina umetnikov prek procesov skupnega dela, sopostavljanja in soočanja raznolikih praks več dni razvija poljubne umetnostne forme ter v končni fazi projekta izvede nastop, instalacijo ali intervencijo v prostoru. Program je namenjen ustvarjalcem do 30 let na vseh stopnjah akademskega in umetniškega razvoja.

Inštitut .abeceda vabi inštrumentaliste, skladatelje, plesalce, pisce in vizualne umetnike k sodelovanju v projektu [rezidenca]. Izbrani projekti bodo umeščeni v program za leto 2024 ter izvedeni v Ljubljani, na Bledu in v Mariboru.

Prijave z vključeno biografijo in kratkim motivacijskim pismom sprejemamo do 16. avgusta 2023 na info@abeceda.io.

 

[rezidenca] Amsterdam

Program [rezidenca] v Amsterdamu je namenjen vzpostavljanju sodelovanja mladih slovenskih ustvarjalcev z ustvarjalci na Nizozemskem.

Inštitut .abeceda vabi slovenske glasbenike in skladatelje k sodelovanju v mednarodnem programu. Na podlagi prejetih prijav bomo izoblikovali pare ustvarjalcev, ki bodo v sklopu programa (so)ustvarili in izvedli nova avtorska dela ali projekte. Program poteka v dveh delih: prvi del [priprave] potekajo prek spleta, drugi del [praktična izvedba v formatu tridnevne rezidence in treh nastopov] pa v Amsterdamu na Nizozemskem. Termini izvedbe so razporejeni čez celo leto in se določijo po dogovoru; v času rezidence je slovenskim ustvarjalcem zagotovljeno bivanje v Amsterdamu.

Prijave z vključeno biografijo in motivacijskim pismom sprejemamo do 16. avgusta 2023 na info@abeceda.io.

 

skladatelj v rezidenci

Inštitut .abeceda razpisuje mesto “skladatelj v rezidenci za leto 2024”,nova dela izbranih prijaviteljev bo .abeceda [ansambel za novo glasbo] izvedel v sklopu programa za leto 2024.

Razpoložljivi inštrumenti v letu 2024: violina (2x), viola, violončelo (2x), kontrabas, flavta (2x), saksofon, kitara, harfa, harmonika, klavir, elektronika; možne so prijave solo skladb in vseh inštrumentalnih kombinacij.

Prijave z vključeno idejno zasnovo novega dela in jasno navedeno inštrumentacijo ter kratko biografijo skladatelja/ice sprejemamo do 16. avgusta 2023 na info@abeceda.io.

 

Več informacij na info@abeceda.io (kontaktna oseba: Pia Reš).

Prijavitelji bodo o rezultatih obveščeni 18. avgusta 2023, 21. in 22. avgusta pa bodo prek spletnega klica potekali uvodni pogovori z izbranimi ustvarjalci.

Uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za moški in ženski spol.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *