Ljubljana na Creative Sources – majski koncert Confine Aperto izdan na plošči

Izjemno dejavna lizbonska založba za svobodno improvizirano glasbo z mednarodno veljavo Creative Sources, je izdala novo ploščo z glasbo violinista, violista in izvajalca na klavikordu Dietricha Petzolda, violista Ernesta Rodriguesa in čelista Guilherma Rodriguesa. Album, preprosto naslovljen ”Ljubljana”, je bil posnet 17. maja 2018 na koncertu v Galeriji ŠKUC v Ljubljani v seriji Confine Aperto Zavoda Sploh.

Nemško-portugalski trio je svojo prvo ploščo “Sacred Noise” objavil lansko leto, nato pa je objavil še dve nadaljni: “Crane Cries” z gostujočo estonsko violinistko Elo Masing in “Dis/Con/Sent”, sodelovanje z nemškim basistom Matthiasom Bauerjem. “Ljubljana” tako predstavlja že četrto sodelovanje med Petzoldom in Rodriguesoma in hkrati predstavlja novo poglavje v njihovem skrbnemu skupinskemu prepletanju in subtilnem tkanju zvena godal.

Na ovitku albuma se nahajajo tipični motivi ljubljanske urbane in turistične krajine: silhuete kipov zmajev ter najbolj karakterističnih zgradb z Ljubljanskim gradom vred.

Album lahko poslušate in kupite tukaj ali digitalno verzijo tukaj:

Avtorica fotografije je Nataša Serec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *