Mednarodni razpis projekta Footprints za usposabljanje mladih glasbenikov

Footprints je nov projekt sodelovanja, ki si prizadeva za reformo glasbenega sektorja in ki v svoje dejavnosti vpeljuje vrednote družbene, ekonomske in okoljske odgovornosti. Footprints, ki je nastal na pobudo Lyonskega organizatorja Périscope: Musiques Innovantesin fundacije Wytwórnia iz Lodža, je neposredno nadaljevanje projekta Jazz Connective, ki ga je v letih 2018 – 2020 izvajalo šest evropskih držav. Partnerji pri projektu so Druga godba, Périscope – Musiques Innovantes, International Jazz Platform, Oslo Jazzfestival, Bimhuis in Austrian Music Export.
Razpis projekta Footprints za usposabljanje mladih glasbenikov je namenjen študentom in diplomantom specializiranih študijev, ki jih zanima sodoben pristop k glasbi in imajo željo po mednarodni širitvi svoje kariere. Kadidati izbrani na razpisu se bodo udeležili izobraževanja v okviru International Jazz Platform v Lodžu na Poljskem, kjer bodo sodelovali s številnimi mednarodnimi strokovnjaki. Med znanimi mentorji in glasbeniki, ki sodelujejo v projketu so tudi znani imprivizatorji_ice, denimo trobentačica Susana Santos Silva, saksofonistka Lotte Anker, pianist Håvard Wiik, bobnar Gard Nilssen in basist Frans Petter Eldh
Na razpis se lahko prijavite do 30. aprila 2021, izbor udeležencev pa bo znan konec meseca maja. Udeleženci razpisa morajo biti stari najmanj 18 let. Obenem je obvezno aktivno znanje angleškega jezika. Udeleženci razpisa morajo imeti prebivališče v eni od teh držav: Poljska, Avstrija, Nizozemska, Norveška, Slovenija, Francija.
Udeležba na INTL Jazz Platform Footprints Edition je brezplačna. Stroške prevoza in nastaniteve ter dnevnice krije organizator. Za udeležbo na poletni delavnici Intl Jazz Platform v Lodžu bo izmed vseh kandidatov izbranih 50 glasbenikov, od katerih se jih bo 6 udeležilo tudi mentorskega programa projekta Footprints in bodo kasneje vključeni v mednarodno FT turnejo. Teh 6 izbranih glasbenikov (in njihovih zasedb – drugi člani zasedbe lahko, če želijo, sodelujejo pri programu usposabljanja v okviru Intl Jazz Platform) bomo tekom usposabljanja povezali s Footprints agenti, ki se bodo izobraževanja udeležili aprila 2021 v Lyonu. Pod budnim mentorskim očesom partnerjev projekta Footprints bodo glasbeniki s pomočjo agentov, ki jim bodo dodeljeni, v zaključni fazi projekta za svojo zasedbo organizirali mednarodno koncertno turnejo (cca. 10 koncertov v obdobju med junijem 2021 and aprilom 2022).Organizator pri tem krije  stroške honorarjev glasbenikov (300 EUR na člana zasedbe na koncert), potne stroške, stroške nastanitev in dnevnice.

Na razpis se lahko prijavite tukaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *