Na Dunaju živeča Maja Osojnik lansira svojo založbo Mamka Records

Na Dunaju bazirana pevka, improvizatorica, skladateljica in zvočna umetnica Maja Osojnik je ustanovila svojo lastno založbo Mamka Records. Založbin uradni manifesto pravi: »Mamka je za tiste, ki se upirajo in zahtevajo odgovore na vprašanja; simbolizira tveganja, konfrontacijo, benevolenten radikalizem in brezpogojno unikatnost«. Založba snuje v polju DIY estetike: vsaka kopija prvenca- 7-inčne male plošče je ustvarjena z linorezom in prihaja z unikatno ročno izdelano naslovnico v različnih barvnih variarijah.

Mamka Records začenja svoje popotovanje z izdajo dveh pesmi (Chicken / Die Toten) iz zvočnega stripa, naslovljenega Wendy Pferd Tod Mexico, ki je svojo premierno doživel v okrilju Berlin Audio-Play Festival / Berliner Hörspielfestival, kjer je prejel tudi prvo nagrado. Zvočni strip je svojo prvo predvajanje doživel na Radio Art – Kunstradio (Ö1) leta 2018, gre pa za sodelovanje med elektroakustičnim duetom Rdeča Raketa Osojnikove in Matije Schellandra in avtorice Natasche Gangl, ki je hkrati prispevala besedili za obe pesmi.

Poslušaj in naroči svoj izvod tukaj:

Mamka sedaj sprejema prednaročila za izdajo prve male plošče, ki bo uradno izšla 1. novembra. 7″ vinilna plošča je v celoti ročno delo in prihaja v limitirani ediciji 200-tih kosov. 120 kopij je na prodaj preko založbine strani ali bandcamp strani; 50 kopij gre v sklop posebne izdaje, ki bo izšla l. 2020 in bo vsebovala še dva ročno natisnjena singla, zvočni strip, strip, malo DIY slušno napravico, vrečko ali majico in še več malih presenečenj. Preostalih 30 kopij pa bo šlo v arhiv in v zbirko knjižnic ali na police članov zasedbe, prijateljev ali lastnikov založbe, ki so omogočili celoten projekt.

Založba bo praznovala svojo prvo izdajo male plošče v soboto, 24. novembra ob sedmih zvečer v Setzkastenu z razstavo, prezentacijo založbe in živim nastopom Wendy Pferd Tod Mexico.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *