Žiga Koritnik je objavil kampanijo za sofinanciranje njegove nove fotografske knjige

376 strani z 272 fotografijami, črnobelih z nekaj barvnimi izjemami, posnetih na petinštiridesetih festivalih in lokacijah iz štirinajstih držav in štirih različnih kontinentov. Kampanija za množicanje nove knjige fotografij priznanega domačega fotografa Žige Koritnika se bo na Kickstarterju začela v četrtek, 6. septembra, ob polnoči.

Ambiciozni projekt Cloud Arrangers bo predstavil najboljše trenutke, ki jih je njegova kamera ujela na odru ter številne portrete nam dobro znanih glasbenikov iz različnih glasbenih žanrov, kot so Miles Davis, Sonny Rollins, Anthony Braxton, Peter Brötzmann, Paul Lovens, Han Bennink – če jih naštejemo le nekaj. Knjigo je oblikoval Marek Wajda.

Žiga Koritnik je s fotoaparatom začel slediti glasbi trideset let nazaj. Od takrat je po celem svetu ustvaril več kot 60 solističnih razstav in sodeloval s številnimi znanimi festivali ter posnel več kot 150 portretov različnih glasbenikov in glasbenic. Z uporabljanjem tako analogne kot digitalne fotografske tehnologije je ustvaril cel kup nesmrtnih portretov. Te tehnike mu omogočjo, da nam pove (z)godbo) približa glasbeni svet in da hkrati presega žanrske koncvencije, tako glasbene kot fotografske.

Slovenska pisateljica Sonja Porle nas spomni, da Cloud Arrangers ni le knjiga za jazzovske zaljubljence in sledilce, temveč je knjiga za zaljubljence v glasbo in zaljubljence v fotografijo, ki imajo radi glasbo. Predgovor h knjigi fotografij je napisal John Kellman, znani pisec za All About Jazz, obenem pa vsebuje besedila Joëlle Léandre, Joeja McPheeja, Kena Vandermarka in Matsa Gustafssona.

Izjemen projekt Žige Koritnika lahko vse do 10. oktobra podprete tukaj.

Avtorica fotografije Žige Koritnika je Sara Tinti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *