Webinar o upravljanju pravic in monetizaciji YouTube platforme

Webinar o upravljanju pravic in monetizaciji YouTube platforme 

V sodelovanju s portugalskim združenjem AMAEI in projektom Digitalni vlak za slovensko glasbo bo v torek, 18. julija ob 16:00, v spletni obliki potekal webinar o upravljanju pravic in monetizaciji na YouTubu.

O tematiki bo spregovoril Andras Bodrogi, strokovnjak za upravljanje avtorskih pravic, marketinga in komunikacije.

Udeležba je brezplačna, potrebno pa se je predhodno prijaviti in označiti, da ste dogodek zasledili na SIGIC spletni strani. Tako boste prejeli povezavo do Zoom klepetalnice za posamezen dogodek. Webinar bo potekal v angleščini.

Registrirajte se TUKAJ.

Andras Bodrogi trenutno vodi ekipo za upravljanje pravic pri neodvisni založbi The State51 Conspiracy, ki se nahaja v Londonu. Založba nudi pomoč neodvisnim ustvarjalcem pri upravljanju pravic in monetizacije na YouTubu, Facebooku in Instagramu. Je tutor pri pospeševalniku JUMP – »European Music Market Accelerator«, zunanji svetovalec pri Google Hungary in YouTube, ter govorec različnih izobraževalnih programov v glasbeni industriji.

Digitalni vlak za slovensko glasbo je projekt konzorcija SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center, Zavod SPLOH in Zavod Jazz Cerkno, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru Javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021–2023. Namen projekta je spodbujati in razvijati prisotnost aktualne in pretekle slovenske glasbe skozi sodobne digitalne distribucijske streaming platforme ter promovirati uporabo te glasbe skozi različna promocijska orodja.

»The Digital Path to Market« je projekt portugalskega društva AMAEI v okviru programa MusicAIRE, ki ga sofinancira Evropska unija v okviru letnega delovnega programa 2020 za izvajanje »Pripravljalnega ukrepa – Music Moves Europe: spodbujanje evropske glasbene raznolikosti in talenta«. Cilj projekta je temeljna pobuda za zbiranje informacij in širjenje znanja v evropskem digitalnem glasbenem ekosistemu, ki zagotavlja temeljne gradnike ključnega znanja, da bi evropski neodvisni glasbeni sektor v prihodnjih letih z boljšim pristopom popeljal naprej do metapodatkov, uporabe ISRC kod in drugih bistveno boljših praks, brez katerih pravična in prožna obnovitev glasbenega sektorja ne bo mogoča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *